top of page

Neem op tijd maatregelen

Drie belangrijke redenen om bedrijfsadvies te vragen: Het is belangrijk om op tijd in te grijpen. Wanneer de resultaten afnemen en er (bijna) geen winst meer wordt gemaakt. Juist dan is het slim om George Jansen Consultancy te betrekken om het tij te keren.

1. Dreigend faillissement afhouden Wanneer faillissement reeds dreigt is het al tien over twaalf. Toch kunnen er wel degelijk nuttige stappen genomen worden om de onderneming door de storm te loodsen teneinde schade te beperken. Er zal een schuldsaneringsplan opgesteld worden en er wordt gekeken naar de levensvatbaarheid van het bedrijf in de toekomst. Waar ligt de oorzaak van het dreigende faillissement? Is een reorganisatie voldoende? Moet er een doorstart gemaakt worden? Al deze vragen rondom mogelijk faillissement kunnen beantwoord worden door onze consultants.

Als een faillissement onvermijdelijk is kunnen we een doorstartscenario optuigen waar we na het technisch faillissement van een bedrijf een goede kans maken om de onderneming opnieuw te starten met de juiste aanpak en bedrijfsvoering en vooral met een schone lei. Omdat hier nogal wat haken en ogen aan zitten, is het verstandig om bedrijfsadvies te vragen bij een doorstart.

2. Schulden saneren Zonder een direct dreigend faillissement kan het toch voorkomen dat een plan opgesteld moet worden voor een onderneming om schulden op relatief korte termijn af te kunnen lossen. Voor het opstellen van dit plan kan deze onderneming gebruik maken van bedrijfsadvies. Zo zijn er mogelijkheden tot een korte betalingsstop naar crediteuren voor een periode van 3 maanden, kosten reducerende maatregelen, herfinancieringen en aanvraag voor uitstel van betaling.

3. Herstructurering organisatie Ook voor het aanpakken van de oorzaak van de financiële problemen bij organisaties, is het verstandig om onze hulp in te schakelen. Vervelende maatregelen als het saneren van het personeelsbestand of mobiliteit/rightplacement trajecten. Keihard kosten weer lean te krijgen, de sales weer te laten knallen voor meer omzet. Kortom lean & mean de organisatie weer de juiste koers te geven. Ook hierin bent u bij George Jansen Consultants in goede handen. Geen moeilijke strategische rapporten maar: Korte klappen snel thuis. We houden van resultaat, direct aan de slag. Door jaren lange ervaring zijn onze consultants in staat om juist dit soort processen heel praktisch en direct te leiden.

Heeft u interesse in George Jansen Consultants of wilt u graag meer weten over de mogelijkheden? Neem dan direct contact met ons op voor een gratis eerste consult. Info@GeorgeJansen.nl of 0630052588

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • LinkedIn Social Icon
bottom of page